Vīnogu un seleriju salāti

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Vīnogu un seleriju salāti
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

  • Dažādu veidu vīnogas
     200 g
  • Neliels bumbieris
     1 gab.
  • Neliels ābols
     1 gab.
  • Seleriju kāti
     2 gabali
  • Valrieksti
     1 sauja (-s)
  • Malts kanēlis
     0.3 tējk.
  • Apelsīna sula un miza (pēc garšas)
     1 gabali
  • Cukurs
     0.5 tējk.
  • Pirmā spieduma olīveļļa
     20 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Kraukšķīga maize (čabata vai bagete)
     4 šķēlīte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Attīri ābolus un bumbierus no sēklām, ja vēlies, nomizo un sagriez nelielos kubiņos.
Pārgriez uz pusēm vīnogas, selerijas kātu sagriez vienāda lieluma kubiņos.
Pievieno valriekstus.
Pierīvē apelsīna mizu, pieber kanēli, cukuru un sāli.
Pielej apelsīna sulu un olīveļļu.
Visu viegli iecilā un pasniedz ar kraukšķīgu maizi.

Saistītās receptes

Kartupeļu tornado

15min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti