Vistas fileja uz rīsiem

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Vistas fileja uz rīsiem
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

Rīsi

  • Jasmīna rīsi
     180 g
  • Karsts ūdens
     450 ml
  • Ķirbis cepšanai
     300 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sīpols
     50 g
  • Apelsīna miza
     1 gab.

Vista

  • Atkauloti vistas šķiņķīši
     500 g
  • Timiāna lapiņas
     2 tējk.
  • Paprikas pulveris
     0.5 tējk.
  • Kumīns
     0.25 tējk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Pannā liec eļļu, sakarsē, pievieno sīpolus (nomizotus, smalki sakapātus), ķiplokus (smalki sakapātus), sāli un pasautē uz nelielas liesmas 10 minūtes.

Tikmēr bļodā sajauc visas vistas sastāvdaļas (pievieno arī sāli un piparus pēc garšas, ķiploka daivas izspied caur ķiplokspiedi).

 

Ceptajiem sīpoliem pievieno rīsus, ķirbi (nomizotu, nelielos gabalos), apelsīna mizu (smalki sarīvētu), ūdeni, sāli un piparus. Samaisi. 

Virsū liec gaļu, pārklāj ar vāku vai foliju un liec krāsnī uz 40 minūtēm. 

Pieskati, lai viss ūdens neiztvaiko, tomēr tam pilnībā jāuzsūcas. 

Pēdējās 10 minūtēs noņem vāku un cep, kamēr gatavs. 

Pārkaisi zaļumus (petersīļus, maurlociņus vai baziliku) un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti

Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

40min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).