Zaļo zirnīšu krēms

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Zaļo zirnīšu krēms
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Saldēti zirņi
     300 g
  • Timiāns
      2 zariņi
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Bio citrona miza
     0.3 gab.
  • Redīsi
     200 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Piparmētras lapiņas
      10 gab.
  • Bazilika lapiņas
      10 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zaļo zirnīšu krēms

Katlā uzvāri ūdeni, pieliec nedaudz sāls un timiāna lapiņas un vāri zirņus, līdz tie mīksti.
Nokās (atstājot kādu 20-30 ml ūdens) un atdzesē (tāpat vai aukstā ūdenī).
Liec blenderī ar ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), citrona sulu, pusi eļļas un nedaudz ūdens.
Blendē, līdz iegūsti krēmīgu masu.
Ja vajag, pielej vēl ūdeni.
Liec traukā izsmērējot, pa virsu liec redīsus (plāni sagrieztus), eļļu, zaļumus un mizas (smalki sarīvētas).
Uzber piparus un pasniedz.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Vegāniskā korma

2h • Vidēji grūti

Slapjais Džo

30min • Viegli

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-vaikalā.