Žāvētu plūmju un sēņu gulašs

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Žāvētu plūmju un sēņu gulašs
Edgars Sanders

Sastāvdaļas

  • Brūnie šampinjoni
     250 g
  • Liels sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Burkāni
     2 gab.
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Sarkanvīns
     100 ml
  • Sēņu vai dārzeņu buljons
     500 ml
  • Žāvētas melnās plūmes (bez kauliņiem)
     100 g
  • Tumšā sojas mērce
     1 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec žāvētās plūmes bļodiņā, pilnībā pārlej ar siltu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.
Tad pārliec plūmes ar visu ūdeni blenderī un blendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
Šampinjonus, sīpolus un burkānus sagriez mazākos gabaliņos, ķiplokus sarīvē.
Liec karsēties katliņu uz lielas uguns.

Kad tas karsts, ielej nedaudz olīveļļas un liec cepties sēnes ļoti brūnas no visām pusēm.

Pievieno sīpolus un turpini cept, līdz sīpoli zeltaini brūni.
Tad liec klāt burkānus, ķiplokus un tomātu pastu.
Visu kārtīgi samaisi un sautē 1–2 minūtes.
Pievieno sarkanvīnu, pasautē 1 minūti un lej klāt buljonu.
Vāri visu uz vidējas uguns, līdz burkāni mīksti.
Ņem katlu nost no uguns un pamazām, pa vienai ēdamkarotei, pievieno žāvēto plūmju masu un maisi, līdz mērce nedaudz sabiezē.
Pievieno sojas mērci, sāli un melnos piparus pēc garšas (ja mērce sanākusi nedaudz par skābu, var pievienot ēdamkaroti cukura).

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Ziemassvētku kāposti

3h 25min • Viegli

Tumšā rūgušpiena maize

1h 30min • Vidēji grūti