Žāvētu plūmju un sēņu gulašs

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Žāvētu plūmju un sēņu gulašs
Edgars Sanders

Sastāvdaļas

  • Brūnie šampinjoni
     250 g
  • Liels sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Burkāni
     2 gab.
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Sarkanvīns
     100 ml
  • Sēņu vai dārzeņu buljons
     500 ml
  • Žāvētas melnās plūmes (bez kauliņiem)
     100 g
  • Tumšā sojas mērce
     1 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Žāvētu plūmju un sēņu gulašs

Liec žāvētās plūmes bļodiņā, pilnībā pārlej ar siltu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.
Tad pārliec plūmes ar visu ūdeni blenderī un blendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
Šampinjonus, sīpolus un burkānus sagriez mazākos gabaliņos, ķiplokus sarīvē.
Liec karsēties katliņu uz lielas uguns.

Kad tas karsts, ielej nedaudz olīveļļas un liec cepties sēnes ļoti brūnas no visām pusēm.

Pievieno sīpolus un turpini cept, līdz sīpoli zeltaini brūni.
Tad liec klāt burkānus, ķiplokus un tomātu pastu.
Visu kārtīgi samaisi un sautē 1–2 minūtes.
Pievieno sarkanvīnu, pasautē 1 minūti un lej klāt buljonu.
Vāri visu uz vidējas uguns, līdz burkāni mīksti.
Ņem katlu nost no uguns un pamazām, pa vienai ēdamkarotei, pievieno žāvēto plūmju masu un maisi, līdz mērce nedaudz sabiezē.
Pievieno sojas mērci, sāli un melnos piparus pēc garšas (ja mērce sanākusi nedaudz par skābu, var pievienot ēdamkaroti cukura).

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).