Ziemassvētku dzērveņu mērce

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Ziemassvētku dzērveņu mērce
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa Extra Virgin
     10 ml
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Dzērvenes
     300 g
  • Portvīns
     100 ml
  • Smaržīgie pipari
      3 gab.
  • Kanēļa standziņa
      0.3 gab.
  • Medus vai Demerara cukurs
     3 ēdamk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Ziemassvētku dzērveņu mērce

Katliņā lej eļļu, pieliec rozmarīnu (smalki sakapātu) un ķiploku (saspiestu un sakapātu) un pasautē uz mazas liemas 15 minūtes.

Pievieno pārējās sastāvdaļas.
Uz lielas uguns uzvāri, līdz burbuļo.
Tad nogriez mazu liesmu un sautē ar vāku (jo dzērvenes karstumā plīst un šļakstās uz visām pusēm) kādas 15 minūtes.
Kad mērce ir pietiekami bieza un saldenums tev pa prātam, sablendē to un pasniedz siltu vai vēlāk aukstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Jāņu mērces

5min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).