Ziemassvētku kāposti

  • Gatavošana 3h 25min
  • Viegli
Ziemassvētku kāposti
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Sviests
     230 g
  • Notīrīti āboli (gabaliņos)
     300 g
  • Demerara cukurs
     100 g
  • Dabiski skābēti kāposti
     1 kg
  • Ķiploki (sakapāti)
     6 daiva (-s)
  • Ķimenes
     1 tējk.
  • Timiāns
      6 zariņi
  • Kanēļa standziņa
      1 gab.
  • Kadiķu ogas
      6 gab.
  • Rupjmaize 100%
     4 šķēlīte (-s)
  • Smaržīgie pipari
      5 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Ūdens
     2 L

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec sviestu, ābolus un 50 g cukura un ļauj, lai uz vidējas liesmas lēnām kūst un karamelizējas – kādas 15 minūtes.
Tad pievieno kāpostus, ķiplokus, ķimenes, timiānu, kanēli, kadiķi, rupjmaizi, piparus un sāli.
Samaisi un pacep vēl 10 minūtes.
Pielej ūdeni, lai viss būtu pārklāts, uzvāri, samazini liesmu un sautē uz vidējas liesmas 2-3 h, līdz ūdens iztvaiko.
Gatavošanas laikā ik pa laikam paskaties, vai pietiek ūdens, un, ja vajag, papildini.
Ļauj, lai kāposti nedaudz piedeg – pavisam mazliet, jo tas dos tumšo krāsu.
Pieber vēl cukuru, lai veidojas patīkama saldena garša.

Saistītās receptes

Kartupeļu un sēņu krēmzupa

45min • Vidēji grūti

Vistas cepetis ar sakņaugiem

2h • Vidēji grūti