Ziemassvētku kāposti

  • Gatavošana 3h 25min
  • Viegli
Ziemassvētku kāposti
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Sviests
     230 g
  • Notīrīti āboli (gabaliņos)
     300 g
  • Demerara cukurs
     100 g
  • Dabiski skābēti kāposti
     1 kg
  • Ķiploki (sakapāti)
     6 daiva (-s)
  • Ķimenes
     1 tējk.
  • Timiāns
      6 zariņi
  • Kanēļa standziņa
      1 gab.
  • Kadiķu ogas
      6 gab.
  • Rupjmaize 100%
     4 šķēlīte (-s)
  • Smaržīgie pipari
      5 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Ūdens
     2 L

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Ziemassvētku kāposti

Katlā liec sviestu, ābolus un 50 g cukura un ļauj, lai uz vidējas liesmas lēnām kūst un karamelizējas – kādas 15 minūtes.
Tad pievieno kāpostus, ķiplokus, ķimenes, timiānu, kanēli, kadiķi, rupjmaizi, piparus un sāli.
Samaisi un pacep vēl 10 minūtes.
Pielej ūdeni, lai viss būtu pārklāts, uzvāri, samazini liesmu un sautē uz vidējas liesmas 2-3 h, līdz ūdens iztvaiko.
Gatavošanas laikā ik pa laikam paskaties, vai pietiek ūdens, un, ja vajag, papildini.
Ļauj, lai kāposti nedaudz piedeg – pavisam mazliet, jo tas dos tumšo krāsu.
Pieber vēl cukuru, lai veidojas patīkama saldena garša.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).