Ziemassvētku safrāna kliņģeris

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Ziemassvētku safrāna kliņģeris
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     200 ml
  • Raugs
     25 g
  • Cukurs
     100 g
  • Sviests
     250 g
  • Ola
     1 gab.
  • Rozīnes
     200 g
  • Apelsīnu sukādes
     100 g
  • Kardamons
     1 tējk.
  • Safrāns
     0.7 g
  • Sāls
     0.3 tējk.
  • Kviešu milti
     400 g
  • Citronu miziņas
     2 gab.
  • Ola (pārsmērēšanai)
     1 gab.
  • Blanšētas mandeles
     200 g
  • Pūdercukurs
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā lej pusi uzsildītu (40 grādi) saldo krējumu, pievieno raugu, izkausē, pievieno nedaudz izsijātus miltus, tad saldo krējumu, maisi kamēr veidojas krējuma konsistence.
Atstāj siltā vietā uzrūgt ( 30 min).
Saputo olas ar cukuru, izkausē sviestu.
Piestā saberz safrānu.
Sajauc to ar siltu pienu (30 ml).
Kad mīkla uzrūgusi, sāc pievienot miltus, tos izsijājot, sviestu, olas, kardamonu, safrānu, sāli.
Miltus pievieno pakāpeniski, kamēr mīkla atlec no rokām.
Pievieno izmērcētas rozīnes, citronu miziņu, apelsīnu sukādes, samīci.
Mīklu sadali 3 daļās izrullē, savel desās, veido pīni un klinģeri, pārsmērē olu, pielipini mandeles.
Uzraudzē.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 25 minūtes.
Krāsnī obligāti jābūt ūdens traukam, lai mitrinātu gaisu.
Gatavu pārkaisi ar pūdercukuru.

Saistītās receptes

Virtuļu eglīte

30min • Vidēji grūti

Tarte ar čerimoju

1h 30min • Vidēji grūti

Piparkūku grassini

2h 40min • Vidēji grūti

Tumšā rūgušpiena maize

1h 30min • Vidēji grūti