Signe Meirāne

Vitamīnu bumba - mikrozaļumi

Padomi • 19. Marts, 2020
Kad ziema lēnām sāk atvadīties un pavasaris klauvē pie durvīm, nav nekā vērtīgāka par mikrozaļumiem jeb dīgstiem.

MIKROZAĻUMUS VAR PIEVIENOT VISAM – BROKASTU OMLETEI, MAIZĪTEI, SALĀTIEM, PASTAI, PICAI, ZUPAI, TARTARAM, CEPTAI VAI SAUTĒTAI GAĻAI UN ZIVĪM.

Patiešām visam. Atliek tikai izvēlēties, ko celt galdā!

• Krešu dīgsti. Klasiska kombinācija – krešu dīgsti, olas, avokado un/vai kartupeļi.

• Zirnīšu dīgsti ir paši iecienītākie daudziem pavāriem. Tā ir garša, ko varam baudīt vasarā, ēdot svaigi plūktus zirņus. Lieto salātos, uz maizītēm, ar olām, pie pastas un risoto, ar vistas gaļu un lasi.

• Redīsu dīgsti slēpj pikantumu un dod asumiņu. Pievienojami visur, kur piestāv redīsu garša.

• Saulespuķu dīgsti – tas ir kā ēst saulespuķu sēkliņas, tikai maigākā versijā. Ļoti sulīgi un kraukšķīgi. Ideāli der salātos un ēšanai tāpat.

• Rukolas dīgsti ļauj izbaudīt rukolu mini versijā. Iesaku pievienot tomātiem, mocarellai, burratai, prošuto, pastām, risoto, vistas un baltās zivs ēdieniem un itāliskām zupām (minestronei vai tomātu krēmzupai).

• Sinepju dīgsti ir pikanti kā sinepes un der visur, kur prasās pēc asumiņa.

• Ķiploku dīgsti – pikanti, izteikti, spēcīgi. Ideāli ar visu, ja garšo ķiploki.

• Biešu dīgsti sader ar pašām bietēm, lēcām, kazas piena sieru, avokado, kartupeļiem, baltajām pupiņām, apelsīniem.


Populārākie raksti