Asinsdesas arančini ar upeņu mērcīti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Asinsdesas arančini ar upeņu mērcīti
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Asinsdesa ar pērļu grūbām Rēzeknes gaļas kombināts
     450 g
  • Olas
     2 gab.
  • Kviešu milti
     4 ēdamk.
  • Rīvmaize
     4 ēdamk.
  • Neitrālas garšas eļļa (fritēšanai)
     1 L

Mērce

  • Sīpols
     1 gab.
  • Selerijas
      1 kāts
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Sviests (iebiezināšanai)
     2 ēdamk.
  • Upenes
     400 g
  • Upeņu vīns
     100 ml
  • Vistas buljons
     300 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurs
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sviestā apcep sīpolu un seleriju, pievieno ķiploku.
Pielej vīnu un novāri uz pusi.
Pieliec upenes un buljonu.
Vāri, līdz ogas kļuvušas mīkstas un apjoms samazinājies uz pusi.
Tad sablendē un izberz caur sietu.
Masu liec atpakaļ katliņā un uzkarsē, noregulē garšu, pieliekot sāli un cukuru.
Visbeidzot pievieno sviestu, lai mērci iebiezinātu.
Asinsdesai noņem ādu un ar rokām samīci viendabīgā masā un savel četras apaļas bumbas.
Sakarsē eļļu līdz 180 grādiem.
Bumbas panē miltos, sakultā olā un rīvmaizē.
Vāri (fritē), kamēr bumbas kļūst zeltaini brūnas.
Pasniedz siltu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Krēmsiera uzkoda

40min • Vidēji grūti
Dzīvesstils