Bekona kartupeļi

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Bekona kartupeļi
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Mazi kartupelīši
     400 g
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Vītināts bekons
     100 g
  • Ķiploki
     15 g
  • Svaigi malti melnie pipari
     0.5 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā ar aukstu ūdeni liec kartupeļus un liec vārīties.
Kad ūdens sāk vārīties, vāri vēl 7 minūtes.
Nokās, liec bļodā, pievieno eļļu, sāli, piparus, rozmarīnu (smalki sakapātu), ķiplokus (nomizotus, caur ķiplokspiedi izspiestus) un samaisi.
Sakarsē krāsni 210 grādu karstu.
Katram kartupelim aptin apkārt bekona šķēli, nostiprini ar koka irbulīti un liec pannā.
Kad viss salikts, uzlej eļļu, kas palikusi bļodā, un liec krāsnī cepties uz 30 minūtēm vai kamēr kartupeļi zeltaini.
Pasniedz tāpat vai kā piedevu.

Līdzīgas receptes

Sēnes sviestā

20min • Vidēji grūti

Kartupeļi itāļu stilā

1h 30min • Viegli

Zivs pīrāgs

25min • Vidēji grūti

Svētku gaļas pīrāgs

1h • Vidēji grūti
Dzīvesstils