Biezpiena klimpas ar aveņu mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Biezpiena klimpas ar aveņu mērci
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

  • Lazdonas biezpiens
     380 g
  • Pilngraudu kviešu milti
     3 ēdamk.
  • Kviešu milti
     8 ēdamk.
  • Saldētas avenes Rimi (atlaidinātas)
     400 g
  • Dzeramais ūdens
     100 ml
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Svaigas piparmētras
      dekoram

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Biezpiena klimpas ar aveņu mērci

Biezpienu izmīci ar abiem miltiem.
Izrullē vairākas garas desu strēmeles un sagriez mazos spilventiņos – klimpās.
Biezpiena klimpas liec vārīties verdošā ūdenī 1–2 minūtes, līdz tās uzpeld pa virsu.
Pagatavo mērci: samal avenes ar cukuru un ūdeni.
Ja vēlies, izberz caur sietu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem.
Pasniedz ēdienu ar piparmētru lapiņām.

Līdzīgas receptes

Ziemassvētku Pavlovas egle

2h • Vidēji grūti

Siera kūka ar ķiršiem

1h 20min • Viegli
Dzīvesstils