Brusketas

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Ciabatta
     1 gabali
  • Tomāti (plūmju)
      8 gab.
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)
  • Parmezāna siers
     30 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sīpols sarkanais
     1 gab.
  • Balzamiko etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Melnie pipari
     0.25 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brusketas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
Maizi sagriez šķēlēs, iezied ar olīveļļu un kārto uz cepamās pannas.
Liec cepeškrāsnī un grauzdē apmēram 5-10 minūtes.
Tomātus sagriez mazos kubiņos un liec bļodā, pievieno sasmalcinātu baziliku, smalki sarīvētu parmezāna sieru un ķiplokus, kas izspiesti caur ķiplokspiedi.
Pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, balzamiko etiķi, sāli un piparus.
Visu samaisi.
Kārto uz svaigi grauzdētām maizītēm un nekavējoties pasniedz.

Līdzīgas receptes

Kārtainās mīklas un siera uzkoda

40min • Vidēji grūti

Kraukšķīgās mencas sendvičs

15min • Vidēji grūti

Tomātu sofrito

40min • Viegli
Dzīvesstils