Burkāni ar pikanto jogurtu

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Burkāni ar pikanto jogurtu
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

Burkāni

  • Maza izmēra burkāni
     800 g
  • Maiga olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Ķimenes
     0.3 tējk.
  • Sezama sēklas
     30 g
  • Sakapātas mandeles
     40 g
  • Paprikas pārslas
      pēc garšas
  • Bazilika lapiņas
     0.5 sauja (-s)
  • Piparmētru lapiņas
     0.5 sauja (-s)

Jogurts

  • Turku jogurts
     300 g
  • Citrona miza (smalki sarīvēta)
     1 gab.
  • Ķiploks (izspiests caur ķiplokspiedi)
     2 daiva (-s)
  • Medus
     15 g
  • Čili (smalki sakapāts)
      ja garšo asi ēdieni

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Traukā sajauc visas jogurta sastāvdaļas un liec vēsumā (var sagatavot dienu iepriekš).
Katlā liec burkānus – tvaicē uz tvaicējamā sieta vai novāri karstā ūdenī un nokās.
Lej pannā eļļu, liec burkānus ar ķimenēm un sāli, cep zeltainus no visām pusēm.
Traukā liec jogurtu, apkārt burkānus, pa virsu mandeles, sezamu, piparus, papriku un zaļumus un pasniedz.

Saistītās receptes

Parmezāna kartupeļi

30min • Viegli

Tako ar ananasu salsu

50min • Vidēji grūti
Dzīvesstils
Labākai dzīvei