Cepta pīles fileja ar biešu un kartupeļu biezeni un balzametiķa mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Pīles fileja
     360 g
  • Sāls
     2 šķipsna
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     1 ĒK
  • Bietes
     300 g
  • Kartupeļi
     100 g
  • Olīveļļa Rimi Extra Virgin
     1 ĒK
  • Sāls
     1 šķipsna

Mērcei

  • Balzametiķis
     2 ĒK
  • Olīveļļa Rimi Extra Virgin
     2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Smeķīga maltīte divām personām

Liec vārīt bietes ar kartupeļiem. Sagriez smalkāk, vai vislabāk vāri augstspiediena katlā.

Kad bietes ar kartupeļiem novārījušās, nokās lieko šķidrumu un saspied biezenī, pievienojot eļļu un sāli.

Paralēli pagatavo pīli. Iegriez pīles ādā, līdz pus ādai, strēmelītes, lai cepot tā nelocītos un kļūtu kraukšķīga.

Pīli cep uz pannas ar ādu uz leju. Cep 1 -2 minūtes, tad apgriez uz otru pusi un cep vēl 2 minūtes.

Tad, atkarībā no filejas biezuma, liec cepeškrāsnī izcepties līdz vidējai gatavībai. 180 grādos aptuveni 7-9 minūtes.

Ļauj pīlei pastāvēt, lai sulas savelkas filejā. 

Uzservē šķīvjus, liec biezeni, tad sagrieztu pīli. Pievieno mērci, sajaucot balzametiķi ar olīveļļu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!