Gaileņu mērce ar kartupelīšiem

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Gailenes
     500 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Sviests
      pikucis
  • Saldais krējums
     500 ml
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Kartupeļi
      pasniegšanai
  • Dilles
      pasniegšanai
  • Mazsālītie gurķīši
      pasniegšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaileņu mērce ar kartupelīšiem

Uzkarsētā pannā liec pikuci sviesta, smalki sagrieztus sīpolus un tīrītas gailenes.
Visu cep līdz no gailenēm ir iztvaikojis liekais šķidrums.
Gailenes pārkaisi ar ēdamkaroti miltu un visu samaisi.
Pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas.
Visu uzkarsē līdz mērce mazliet sabiezē.
Pasniedz ar vārītiem, svaigiem kartupelīšiem, pārkaisi ar svaigām dillēm.
Piekod mazsālītus gurķīšus.

Līdzīgas receptes

Dzīvesstils