Kartupeļu un puravu gratēns

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kartupeļu un puravu gratēns
Edgars Sanders

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     1 kg
  • Puravi
     3 gabali
  • Timiāns
      5 zariņi
  • Kokosriekstu piens
     500 ml
  • Ķiploks
      0.5 galviņas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ielej kokospienu.
Pievieno timiāna lapiņas un šķipsnu sāls.
Ķiplokus nomizo, sagriez plānās šķēlītēs un pievieno kokospienam.
Kartupeļus nomizo un sagriez plānās šķēlēs, izmantojot mandolīnu.
Arī kartupeļu šķēles liec kokospienā.
Puravus sagriez smalkāk, pievieno bļodā un visu uzmanīgi, kārtīgi samaisi.
Ņem cepamo pannu ar augstām malām un nosmērē ar eļļu.
Kārto kartupeļu šķēles, puravus un ķiploku šķēles pamīšus cepamajā traukā.
Beigās visu pārpalikušo kokospienu pārlej dārzeņiem pāri.
Pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.
Pārbaudi, vai kartupelis ir izcepies mīksts.
Pēc nepieciešamības cep vēl 10–20 minūtes.

Saistītās receptes

Šašlika pasta

25min • Viegli

Jāņu mērces

5min • Viegli
Dzīvesstils
Labākai dzīvei
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.