Kartupeļu un siera sacepums

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Kartupeļu un siera sacepums
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Sviests
     20 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Jaunie kartupeļi
     600 g
  • Saldais krējums
     250 ml
  • Piens
     250 ml
  • Malts muskatrieksts
      pēc garšas
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Siers ar lakšiem šķēlēs
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Šo ēdienu pirmajā dienā var gatavot kā pamatēdienu, bet otrajā, sagrieztu gabaliņos, pasniegt kā uzkodu.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
Pārgriez uz pusēm vienu ķiploka daivu.
Iesmērē 20 x 30 cm lielu keramisko pannu ar sviestu un tad ar ķiploka nogriezto daļu.

Katlā uzvāri pienu un saldu krējumu, līdz sāk mesties pirmais burbulis, pievieno plāni sagrieztas 2 ķiploka daivas, sāli, piparus un muskatriekstu.

Katlā ber kartupeļus un vāri 10 minūtes.
Tad pārliec pusi kartupeļu ar sviestu ieziestā cepamajā veidnē, pāri kārto vienu kārtu siera un otru pusi kartupeļu.
Pa virsu lej piena maisījumu, lai nosedz kartupeļus, kārto atlikušo sieru un cep 60 minūtes vienu līmeni zem vidējā, līdz kartupeļi kļūst zeltaini.
Pasniedz šādi vai arī atdzesē pilnībā, tad sagriez mazos gabaliņos, krāsnī sakarsē, līdz tie zeltaini, un pasniedz kā uzkodu.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli

Halloumi siers uz iesma

15min • Viegli
Dzīvesstils
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).