Kvinojas salāti ar kalē un krāsnī ceptu cukīni

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Salātu mix
     125 g
  • Kvinoja
     200 g
  • Kalē
     50 g
  • Cukīni
     1 gab.
  • Grauzdētas mandeles
     50 g
  • Ķirštomātiņi
     200 g
  • Ķiploka daiviņa
     1 gab.
  • Olīveļļa
     tomātu un cukīni apslacīšanai
  • Sāls, pipari
     pēc garšas

Pētersīļu pesto

  • Pētersīļi
     3 saujas
  • Ķiploka daiviņa
     1 gab.
  • Sāls, pipari
      šķipsna
  • Citrona sula
     1/2 gab.
  • Čili pipari
     naža gals
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     200 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo pētersīļu pesto: visas sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai mērces konsistencei.

Pesto lej burciņā un lieto ar salātiem, cik nepieciešams.

 

Kvinoju noskalo un vāri sālsūdenī, kamēr mīksta. Nokās.

Cukīni sagriez ļoti plānās strēmelēs, ķirštomātiņus apslaki ar eļļu un ķiploku, pārkaisi sāli un piparus, grilē vai apcep cepeškrāsnī.

Kalē apslaki ar eļļu un apcep cepeškrāsnī pāris minūtes. 

Uz šķīvja kārto zaļo mazgāto salātu mix, grilētos cukīni, tomātus, kalē, vidū liec kvinoju, pārslaki ar pesto un pārkaisi grauzdētas mandeles.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!