Kvinojas salāti ar kalē un krāsnī ceptu cukīni

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kvinojas salāti ar kalē un krāsnī ceptu cukīni
Liene Zemīte

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Salātu maisījums
     125 g
  • Kvinoja
     200 g
  • Kale kāposti
     50 g
  • Cukini
     1 gabali
  • Mandeles (grauzdētas)
     50 g
  • Tomāti ķiršu
     200 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
      tomātu un cukīni apslacīšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pētersīļu pesto

  • Pētersīļi
     3 šķipsniņa (-s)
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Čili pipari
      naža gals
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     200 ml
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo pētersīļu pesto: visas sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai mērces konsistencei.

Pesto lej burciņā un lieto ar salātiem, cik nepieciešams.

 

Kvinoju noskalo un vāri sālsūdenī, kamēr mīksta. Nokās.

Cukīni sagriez ļoti plānās strēmelēs, ķirštomātiņus apslaki ar eļļu un ķiploku, pārkaisi sāli un piparus, grilē vai apcep cepeškrāsnī.

Kalē apslaki ar eļļu un apcep cepeškrāsnī pāris minūtes. 

Uz šķīvja kārto zaļo mazgāto salātu mix, grilētos cukīni, tomātus, kalē, vidū liec kvinoju, pārslaki ar pesto un pārkaisi grauzdētas mandeles.

Līdzīgas receptes

Kārtainās mīklas un siera uzkoda

40min • Vidēji grūti

Kraukšķīgās mencas sendvičs

15min • Vidēji grūti

Tomātu sofrito

40min • Viegli
Dzīvesstils