Lieldienu olu sacepums

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Lieldienu olu sacepums
Ilze Auzere

Sastāvdaļas

  • Tostermaize
     1 gab.
  • Sviests
     0.5 gabali
  • Olas
     8 gab.
  • Saldais krējums
     500 g
  • Čedaras siers
     400 g
  • Bekons
     300 g
  • Brokolis
     400 g
  • Garšvielas Provansas
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Piecu piparu maisījums
     1 ēdamk.
  • Rīvmaize
     3 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.

Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.

 

Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto, sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus.

Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.

Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos.

Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.

 

Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. 

Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. 

Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. 

Pasniedz karstu.

Līdzīgas receptes

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Dzīvesstils
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).