Liellopa gaļas un sakņu sautējums

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 2h 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa šķiņķis
     700 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Burkāni
     3 gab.
  • Seleriju kāti
     4 gab.
  • Liels kālis
     1 gab.
  • Puravs
     1 gab.
  • Ķiploks, nolobīts, sagriezts lielos gabalos
     6 daiviņa
  • Timiāns
     5 zariņš
  • Rozmarīns
     3 zariņš
  • Smaržīgie pipari
     6 gab.
  • Čili pipars, smalki sakapāts
     1 gab.
  • Sasmalcināts tomāts
     500 g
  • Liellopa gaļas buljons
     600 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo dārzeņus un gaļu.
 

Nomizo dārzeņus un sagriez palielos gabalos. 

Sagriez gaļu tikpat lielos gabalos.
 

Katlā sakarsē eļļu, pievieno ķiplokus un dārzeņus un cep, līdz tie viegli karamelizējas. 

Izņem tos uz brīdi laukā un ieliec gaļu. 

Cep, līdz tā karamelizējas. 

Pievieno apceptos dārzeņus, pieliec tomātus un pielej buljonu.
 

Pievieno garšaugus un čili.
 

Līdzko sāk vārīties, uzliec katlam vāku un samazini temperatūru mazāk par pusi. 

Ļauj sautēties vismaz 2 stundas, līdz gaļa un dārzeņi kļuvuši tik mīksti, ka vai izkūst uz mēles. 

Pasniedz ar kādām piedevām vēlies, piemēram, ar kartupeļu biezeni vai graudaugiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!