Melno lēcu biezzupa

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa karbonāde
     400 g
  • Paprikas pulveris
     1 ĒK
  • Kajēnas pipari
     1 TK
  • Kumīns
     1 TK
  • Ķiploku pārslas
     1 ĒK
  • Burkāns
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     1/5 gab.
  • Sviests
     2 ĒK
  • Liellopa gaļas buljons
     3 L
  • Tomātu pasta
     1,4 ĒK
  • Melnās lēcas
     220 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu un saknes sagriez nelielos kubiņos.
 

Gaļu sajauc ar garšvielām un apbrūnini katlā izkausētā sviestā. 

Pievieno saknes un nedaudz pasautē, tad liec klāt tomātu pastu un pielej buljonu. 

Līdz ko buljons sāk vārīties, ber katlā lēcas un vāri, līdz tās gatavas – vēl vismaz 40 minūtes, līdz iegūst biezzupas konsistenci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!