Mocarellas sēnes

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Mocarellas sēnes
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Eko šampinjoni
     350 g
  • Eringi sēnes
     300 g
  • Timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Anīsa sēklas
     1 tējk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Baziliks
     1 ēdamk.
  • Siers Mozzarella
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni grila režīmā. 

Pannā, kuru var likt krāsnī, uzkarsē eļļu un uz vidējas liesmas cep sēnes (šampinjoni sagriezti dažādos izmēros, eringi sagrieztas 5 mm šķēlēs) ar sāli, timiānu, anīsu un ķiplokiem (plāni sagrieztu). 

Kad tās jau nāk gatavas, uzgriez lielāku liesmu, lai sēnes skaisti apbrūnē. 

Noņem no plīts, pievieno mocarellu, uzkaisi smalki sakapātus pētersīļus un smalki sakapātu baziliku un liec krāsnī grila režīmā, līdz siers izkusis un burbuļo. 

Pasniedz uzreiz vai nu kā pamatēdienu, vai kā piedevu gaļas ēdieniem. Ideāli garšo ar svaigu maizīti.

Līdzīgas receptes

Kārtainās mīklas un siera uzkoda

40min • Vidēji grūti

Krēmsiera krēms maizītēm

1h 10min • Viegli

Cepta feta ar medu

35min • Vidēji grūti
Dzīvesstils