Parmezāna kartupeļi

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Parmezāna kartupeļi
Signe Meirāne

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     900 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa Extra Virgin
     40 ml
  • Rozmarīns (smalki sakapāts)
     2 tējk.
  • Parmezāns (smalki sarīvēts)
     60 g
  • Svaigi malti melnie piapri
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec kartupeļus, pārlej ūdeni, pieliec sāli un vāri, kamēr tie mīksti.
Nokās un ļauj nedaudz padzist.
Pannā sakarsē eļļu.
Saplacini kartupeļus, uzspiežot ar naža plakano daļu, un liec pannā.
Uzber pusi rozmarīna un cep zeltainus.
Pagriez otrādi un atkal apcep, līdz zeltaini.
Uzber pusi siera un ļauj izkust.
Liec traukā, uzber pārējo sieru, rozmarīnu un piparus un pasniedz.

Saistītās receptes

Ziemassvētku kāposti

3h 25min • Viegli

Grana Padano salāti

20min • Viegli

Comte uzkodas

40min • Viegli
Dzīvesstils
Labākai dzīvei