Pica ar artišokiem

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Pica ar artišokiem
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Svaigs raugs
     4 g
  • Silts ūdens
     150 g
  • Olīveļļa
     20 g
  • Cukurs
     10 g
  • Sāls
     5 g
  • Augstākā labuma kviešu milti
     250 g

Picas pildījums

  • Bazilika pesto Selection by Rimi
     2 ēdamk.
  • Marinēti artišoki
     90 g
  • Saulē kaltētu tomātu filejas
     4 gabali
  • Grieķu olīvas bez kauliņiem
      8 gab.
  • Mocarella tipa siers
     120 g
  • Siers Grana Padano
     30 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo mīklu. Raugu savieno ar ūdeni, cukuru un eļļu.
Miltus izsijā kopā ar sāli.
Savieno abas sastāvdaļas un ļauj uzrūgt 30 minūtes.
Izmīci mīklu otrreiz un ļauj nostāvēties vismaz 20 minūtes. Apklāj to ar dvieli. Kad mīkla uzbriedusi, sadali to gabalos.
Izrullē apaļā loksnē un ļauj pastāvēt 10 minūtes. Apklāj to ar dvieli, lai neapkalst.
Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Tikai tad gatavo picas pildījumu.
Uzklāj pesto, tad nedaudz rīvēta siera.
Liec artišokus, olīvas un tomātus.
Pārkaisi ar krietnu devu siera.
Picu cep 10-12 minūtes, tuvāk cepeškrāsns apakšai, bet vēl labāk uz karsta picas akmens plāksnes.

Saistītās receptes

Gnocchi ar pesto

20min • Vidēji grūti

Steika salāti

25min • Vidēji grūti

Vistas cepetis ar sakņaugiem

2h • Vidēji grūti
Dzīvesstils
Labākai dzīvei