Pildīti tomāti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Tomāti lieli
     8 gab.
  • Pilngraudu kuskuss
     100 g
  • Mazās garnelītes
     200 g
  • Pētersīļi
     1 sauja
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Čili
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     3 ĒK
  • Timiāns
     5 zariņi
  • Sāls
      pēc garšas

Pasniegšanas

  • Jogurts
     400 g
  • Dilles
     1 sauja

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tomātiem nogriez cepuri un ar karoti izgreb mīkstumu un sēklas.

Kuskusam pievieno sāli un piparus, pētersīļus, ķiploku.

Uzvāri ūdeni vai, labāk, buljonu un pievieno tik daudz, lai sēklas būtu mitras. Apsedz ar dvieli un ļauj briest 2 minūtes.

Tā atkārto vēl 3 reizes. Tad pievieno garnelītes, samaisi un pildi tomātos

Tomātus apslaki ar eļļu un liec cepamtraukā pievienojot timiānu.

Cep līdz 10 minūtēm 180 – 200 grādos. Uzmani, lai tomāti nepārsprāgst.

Pasniedz ar jogurtu un plucinātām dillēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!