Pilngraudu pasta ar krāsnī gatavotu tomātu mērci

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pastai

  • Pilngraudu pasta
     400 g
  • Fetas siers
     200 g
  • Spināti
     120 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     4 ĒK
  • Lazdu rieksti
     40 g
  • Zaļie zirnīši
     50 g
  • Baltās pupiņas
     100 g

Mērcei

  • Burkāns
     1 gab.
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Puravs no baltā gala
     1/2 gab.
  • Spāņu garšvielas Selection by Rimi
     1 ĒK
  • Baziliks
     1 buntīte
  • Ķirštomāti
     500 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez burkānu, sīpolu, ķiploku un puravu mazos kubiņos. Liec cepamtraukā.

Virsū kārto ķirštomātiņus ar kātiņiem un pārlej ar 2 ēdamkarotēm eļļas.

Pieliec baziliku un Spāņu garšvielu. Cep 200 grādos 25 minūtes.

Novāri pastu, kā norādīts uz iepakojuma.

Kad mērce gatava, noņem tomātiem kātiņus un mērci nedaudz sastampā.

Pannā sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas un pievieno spinātus. Kad tie saplok, iemaisi riekstus, pupiņas un zirnīšus.

Pieliec novārīto pastu un pievieno mērci. Visu sasildi un pasniedz ar sadrupinātu fetas sieru.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!