Plucināta liellopa gaļa

  • Gatavošana 2h 10min
  • Viegli
Plucināta liellopa gaļa
Normunds Baranovskis

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa šķinķis
     500 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     0.25 gab.
  • Ķiploks
     6 daiva (-s)
  • Mērce BBQ
     200 ml
  • Liellopa buljons
     300 ml
  • Eļļa
      cepšanai

Pasniegšanai

  • Pita
     4 gabali
  • Bietes
     4 gab.
  • Jaukto lapu salāti
     2 sauja (-s)
  • Olas
     4 gab.
  • Mērce ķiploku
     4 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Čuguna katlā eļļā no visām pusēm apcep liellopa šķiņķi. 

Apdedzini burkānu un selerijas sakni, pievieno gaļai. 

Pielej BBQ mērci un pasautē tajā. 

Pievieno buljonu, uzliec katlam vāku un sautē gaļu turpat uz plīts, samazinot temperatūru uz pusi, vai 160 grādu temperatūrā, cepeškrāsnī 110 minūtes.
 

Kad gaļa būs gatava, to viegli varēs saplucināt atlikušajā buljonā un pasniegt pitas maizē ar salātiem, vārītu olu, ķiploku mērci un bietēm (vārītām vai ceptām).

Līdzīgas receptes

Steiks ar dateļu mērci

30min • Vidēji grūti
Dzīvesstils