Selerijas biezzupa

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa cepšanai
     20 ml
  • Nomizotas selerijas saknes, gabalos
     500 g
  • Seleriju kāti, ar visiem zaļumiem
     250 g
  • I Love Eco jaunie kartupeļi, ar visu mizu
     200 g
  • I Love Eco konservētas cannelini pupiņas ar visu šķidrumu, kas paciņā
     240 g
  • Ķiploku daiviņas
     5 gab.
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     1 TK
  • Smalki sakapāts rozmarīns
     1 TK
  • Dārzeņu buljons
     1,5 L
  • Svaigi sarīvēts muskatrieksts
     nedaudz

Pasniegšanai

  • Zilais siers
     pēc izvēles
  • Zaļumi
     pēc izvēles
  • Eļļa vai karamelizēts sviests
     pēc izvēles

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā sakarsē eļļu, kad tā karsta, liec sagrieztus kartupeļus un selerijas kātus.

Pieber sāli un, ik pa laikam maisot, cep uz lielas liesmas, lai apbrūnē, jo tas dos intensīvāku garšu.

Kad dārzeņi viegli zeltaini, pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot muskatriekstu un zilo sieru. 

Vāri, kamēr viss mīksts un gatavs. 

Lej pa daļām blenderī un sablendē, kamēr krēmīgs (no sākuma liec vairāk biezumu, bet šķidrumu pievieno tik, cik biezu zupu vēlies). 

Sablendētajai masai pievieno muskatriekstu. 

Liec atpakaļ katlā, uzsildi, lej šķīvjos, pasniedz ar zilo sieru, marinētu mocarellu vai karamelizētu sviestu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!