Spagetti ar boloņas mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Burkāns
     1 gab.
  • Malta liellopu gaļa
     400 g
  • Tomātu pasta
     3 ēdamk.
  • Konservēti sasmalcināti tomāti
     390 g
  • Oregano
     1 tējk.
  • Timiāns
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Spagetti makaroni
     500 g

Pasniegšanai

  • Parmas siers
      pēc garšas
  • Loki
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Spagetti ar boloņas mērci

Pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu līdz tas kļūst zeltaini brūns, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, smalki sagrieztu vai sarīvētu burkānu.
Visu apcep.
Pievieno malto gaļu un cep līdz tā ir apcepta.
Tad pievieno tomātu pastu, sasmalcinātus tomātus savā sulā un visas garšvielas.
Uzvāri, samazini uguni un uz lēnas uguns pasautē 5-10 minūtes, kamēr mērce sabiezē.
Makaronus izvāri pēc instrukcijas.
Pasniedz, makaronus pārlejot ar mērci un visu pārkaisot ar rīvētu parmas sieru un sakapātiem lociņiem.

Līdzīgas receptes

Tagliatelle ar lasi

15min • Viegli

Pasta ar acīm

30min • Viegli
Dzīvesstils