Zivju zupa

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

Buljonam

  • Jūras asaris
     1 gab.
  • Garneles, nevārītas, ar galvu
     20 gab.
  • Ūdens
     2 l
  • Baltvīns
     100 ml
  • Zivju mērce
     1 ĒK
  • Tomātu pasta
     1 ĒK
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploks, lielos gabalos
     1 gab.
  • Sīpols lielos gabalos
     1 gab.
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Anīsa zvaigzne
     1 gab.
  • Koriandra sēkliņas
     1 TK
  • Čili pipars
     1/2

Zupai

  • Olīveļļa
     20 ml
  • Laša fileja sagriezta palielos gabalos
     200 g
  • Fenhelis sagriezts kubiņos
     1/2
  • Purava baltā daļa sagriezta kubiņos
     1/3
  • 1 liela vai 2 vidēju apelsīnu miziņa un sula
     
  • Tomāti, mizoti un sablendēti
     300 g
  • Pušķītis pētersīļu
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Notīri garneles, čaumalas un galvas atliec buljonam.

Izfilē asari, galvu, ādu un asakas liec pie buljona.

Gatavo buljonu.

Katlā ielej eļļu un apcep garneļu un asara kaulus.

Pievieno sīpolu un ķiploku.

Pievieno tomātu pastu.

Tad pielej baltvīnu un notvaicē uz pusi.

Pielej ūdeni un liec visas pārējās buljona sastāvdaļas.

Vāri buljonu 25 minūtes.

Nokās caur smalku sietu.

Gatavo zupu.

Olīveļļā apcep puravus ar fenheli, pievieno tomātus un lej buljonu.

Buljonam pievieno apelsīnus un savāri.

Nogaršo vai visas garšas ir pilnīgas.

Pievieno zivis un garneles un vāri vēl 2 minūtes. 

Pievieno sakapātus pētersīļus un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Pokijs ar tunci

15min • Viegli

Selerijas biezzupa

50min • Viegli