Normunds Baranovskis

Kas ir nobriedināta liellopu gaļa?

Padomi • 23. Marts, 2018
Nobriedināšana pēc būtības nozīmē to, ka gaļa tiek turēta vidē ar speciāli regulētu temperatūru, un šī procesa laikā gaļā esošie enzīmi sašķeļ saistaudus, kā rezultātā gaļa kļūst maigāka un garšīgāka.

Nebaidies no taukaināka gaļas gabala, jo cepšanas laikā tauku slānītis izkusīs un gaļa kļūs sulīgāka un ļoti aromātiska. Nobriedinātu liellopa gaļu nevajag marinēt. Pietiks ar to, ja pēc cepšanas tiks pievienots jūras sāls un svaigi malti pipari.

Kā cept nobriedinātas liellopa gaļas steiku?
Izvēlies čuguna pannu ar biezāku pamatni vai pannu cepšanai. Kārtīgi uzkarsē to un pievieno nedaudz eļļas. Kad panna ir kārtīgi uzkarsēta, ieliec tajā nobriedinātas liellopa gaļas steiku. Cep no abām pusēm 2–3 minūtes (cepšanas laiks ir atkarīgs no gaļas gabala biezuma). Negrozi gaļu pa pannu! Aptuveni pēc 2 minūtēm apgriez gaļu uz otru pusi.

Kad gaļa ir izcepta, pievieno tai jūras sāli un svaigi maltus piparus. Gaļai vari pievienot arī sviesta gabaliņu, uzliekot to uz gaļas, kas padarīs to vēl sulīgāku.

Pārklāj izcepto gaļu ar alumīnija foliju un ļauj gaļai 5 minūtes atpūsties. Tā gaļa saglabās savu bagātīgo garšu, mīkstumu un sulīgumu. Gaļu pasniedz kopā ar ceptiem kartupeļiem, dārzeņiem, piparu mērci un citām sastāvdaļām pēc savas gaumes.


Populārākie raksti

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.