Liene Zemīte

Piparkūkas, piparkūkas danco, danco

Padomi • 15. Decembris, 2021
Piparkūkas man saistās ar bērnību un Ziemassvētkiem. Manā ģimenē piparkūku mīkla tika mīcīta mēnesi pirms Ziemassvētkiem un turēta pieliekamajā lielā bļodā, kas pārsegta ar dvieli. Nevarēju vien sagaidīt piparkūku cepšanu, tāpēc, mammai nezinot, ēdu mīklu. 

Bērnībā vienmēr gatavojām mīklu ar cūku taukiem un cukura sīrupu, vēlāk cūku taukus aizstāja margarīns. Tagad manas mīļākās piparkūkas top no sviesta, cukura sīrupa un medus ar bagātīgām garšvielām: tajās ir kardamons, muskatrieksts, kanēlis, krustnagliņas, koriandrs, pipari, ingvers. Latvijā vairāk iecienītas kraukšķīgas piparkūkas, taču var gatavot arī mīkstākas, pievienojot krējumu, olas, riekstus, žāvētus augļus un šokolādi.


Populārākie raksti