Kāda ir atbilstoša iekšējā temperatūra?


Iekšējā temperatūra ir gaļas gabala temperatūra tā visbiezākās daļas centrā.

Zemāk norādītās temperatūras ir galvenokārt domātas lieliem gaļas gabaliem, kas tiek cepti krāsnī, bet vari pēc tiem vadīties arī tad, kad cep gaļu uz pannas.

Rare (virsma viegli apbrūnināta, iekšpuse sarkana un asiņaina) 55°C Liellopa un jēra gaļa
Medium rare (virsma viegli apbrūnināta, iekšpuse sārta) 58–60°C Liellopa, jaunlopa un jēra gaļa
Medium (vidēji cepts, virsma apbrūnināta, iekšpuse sārta) 60–65°C Liellopa, jaunlopa un jēra gaļa
Well-done (izcepts) 70°C Cūkgaļa, vistas, liellopa, jaunlopa un jēra gaļa

 


Iekšējā temperatūra (cūkgaļa)

Priekšējais stilbs 70°C
Maltā gaļa 70°C
Karē 80–85°C
Sānu gabals 80°C
Cūkgaļas cepetis 70°C
Muguras karbonāde 72°C
Muguras fileja 70°C
Muguras karbonāde 70°C

 

Iekšējā temperatūra (jēra gaļa)

Antrekots 58–70°C
Maltā gaļa 70°C
Karē 58–70°C
Astes gabals 58–70°C
Muguras fileja 58–70°C
Šķiņķa augšējā daļa 60–70°C
Muguras karbonāde 58–70°C

 

Iekšējā temperatūra (liellopa gaļa)

Priekšējais stilbs 80°C
Antrekots 55–70°C
Skausts 80°C
Maltā gaļa 70°C
Šķiņķis 70–75°C
Krūšu gabala vidējā daļa 85–90°C
Astes gabals 58–70°C
Muguras fileja 55–70°C
Muguras karbonāde 55–70°C

 

Iekšējā temperatūra (putna gaļa)

Vista (vesela) 82˚C
Vistas fileja 72˚C
Vistas kāja 82˚C
Vistas stilbs 82˚C
Vistu spārniņi 82˚C
Tītars (vesels) 72˚C
Tītara fileja 72˚C

 

Receptes
Skatīt