"Cielaviņa"

  • Gatavošana 6h 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Torte

  • Olu baltumi
     9 gab.
  • Cukurs
     360 g
  • Lazdu rieksti
     100 g

Pildījums

  • Tumšā šokolāde
     300 g
  • Saldais krējums
     150 g
  • Sviests
     150 g
  • Cukurs
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olu baltumus (istabas temperatūrā) kopā ar cukuru puto 10 min.

Tad iecilā sadrupinātus lazdu riekstus.

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru, liek virsū masu, veidojot riņķus (kopā jāizveido 3 gab).

Cep krāsnī 150 grādos 2 stundas, līdz pamatnes ir izcepušās sausas.

Uzsilda saldo krējumu ar cukuru.

Sadrupina šokolādi, lēnām pievieno saldo krējumu un maisa, tad pievieno sviestu.

Sāk kārtot kūku, atstājot skaistāko pamatni kā pēdējo.

Liek pirmo pamatni, to apsmērē ar krēma kārtu, tad liek otro pamatni, ko arī apsmērē ar krēmu.

Liek trešo pamatni, ko dekorē ar atlikušo krēmu un lazdu riekstiem.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti

Zemeņu jogurta kūka

30min • Vidēji grūti

Eklēri

1h 50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes