Tako

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Maltai gaļai

  • Eļļa cepšanai
     1 ĒK
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Sīpols
     1 gab.
  • Liellopa maltā gaļa
     500
  • Tomātu pasta
     2 ĒK
  • Ķiploku pulveris
     1 TK
  • Oregano
     1 TK
  • Kumīns
     1 TK
  • Paprikas pulveris
     1 TK
  • Sāls
     1 TK
  • Pipari
     1 TK

Piedevas

  • Tako cietās tortiljas
     12 gab.
  • Sarīvēts siers
     
  • Salātlapas
     
  • Tomāti (smalki sagriezti)
     
  • Sarkanais sīpols
     
  • Kukurūza
     
  • Marinēti gurķīši (smalki sagriezti)
     
  • Krējums
     
  • Tako mērce
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā uzsilda olīveļļu.

Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku, apcep apmēram 2 minūtes.

Pievieno malto gaļu un cep, līdz gaļa ir apcepusies.

Pievieno visas garšvielas un kārtīgi samaisa, pacep 2 minūtes

Tad pievieno tomātu pastu un pasautē vēl 1 minūti. Noņem no plīts.

Tako cietās tortiljas 3 minūtes uzsilda krāsnī 160°C.

Tako cietajā tortiljā kārto gaļu, sieru un tad visas sev tīkamās sastāvdaļas un mērces.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!