Ābolu mafini

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Milti
     260 g
  • Cepamais pulveris
     1 ĒK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Kanēlis
     1 TK
  • Cukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     1/2 TK
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     85 g
  • Piens
     125 ml
  • Ābols
     1 gab.

Virskārtai

  • Auzu pārslas
     30 g
  • Milti
     45 g
  • Brūnais cukurs
     65 g
  • Sviests
     55 g

Pasniegšanai

  • Karameļu sīrups
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200°C.

Lielā bļodā ieber un samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, cukuru un vaniļas cukuru.

Citā bļodā sakuļ olas, kausētu sviestu un pienu.

Sauso sastāvdaļu bļodā izveido bedrīti un ielej olu maisījumu.

Ar lāpstiņu vienmērīgi visu apmaisa. Tad pievieno sagriezto ābolu un vēlreiz apmaisa.

Mīklu salej mafinu formiņās tā, lai cepšanas laikā tā var vēl uzbriest.

Pagatavo virskārtu, samaisot 55 g kausētā sviesta ar auzu pārslām, miltiem un cukuru. To uzsmērē katram mafinam.

Liek cepties 15 minūtes.

Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist, tad apslaka ar karameli.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.