Ābolu siera kūka ar ogām

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • Smilšu mīkla
     230 g

Krēmam

  • Svaigais siers ICA
     2 paciņas
  • Brūnais cukurs
     150 g
  • Lauku olas
     3 gab.
  • Āboli (lieli)
     2 gab.
  • Vaniļas cukurs
     30 g
  • Kļavu sīrups
     1 ĒK

Papildus

  • Svaigas ogas
     300 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. 

Izcep kūkas pamatni. 

Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 170 °C. 

Sakuļ olas ar brūno un vaniļas cukuru. 

Sajauc kopā ar svaigo, krēmīgo sieru, līdz iegūta viendabīga masa. 

Siera masu lej izceptajā pamatnē. 

Noskalo ābolus un sagriež 4 daļās, izgriež serdes. 

Šķēles sagriež plānās, garenās strēmelēs. 

No strēmelēm kārto dažādus rakstus, liekot virsū krēma masai. 

Āboliem pārlej kļavu sīrupu un liek cepties. 

Vislabāk, ja novietosi kūku cepeškrāsns apakšā. 

Cep aptuveni 50 minūtes. 

Pirms griešanas atdzesē un pasniedz ar svaigām ogām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Grieķu jogurta torte

1h 30min • Viegli

Saldējuma sendviči

12h 15min • Viegli

Siera kūka ar ķiršiem

1h 30min • Viegli

Čurros

40min • Viegli