Ābolu strūdele

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Āboli
     2 gab.
  • Citrona sula
     1 ĒK
  • Pekanrieksti
     50 g
  • Rozīnes
     40 g
  • Brūnais cukurs
     50 g
  • Auksts sviests
     2 ĒK
  • Milti
     1 ĒK
  • Kanēlis
     1/2 TK
  • Krēmsiers
     115 g
  • Cukurs
     50 g
  • Vaniļas pāksts sēklas
     1/2 gab.
  • Kārtainā mīkla
     2 gab.
  • Ola
     2 gab.
  • Turbinado cukurs
     2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni 190 °C.

Bļodā ber smalki sagrieztus ābolus un pārlej ar citrona sulu, samaisa.

Pievieno pekanriekstus, rozīnes, brūno cukuru, sviestu, miltus, kanēli un samaisa.

Mazākā bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru un vaniļas pāksts sēklām.
 

Kārtaino mīklu uzmanīgi izrullē un liek uz cepamā papīra.

Vidusdaļu apsmērē ar krēmsiera maisījumu, tad ber ābolu maisījumu.

Ar nazi sagriez sāna daļas horizontālās strēmelēs, nenogriežot no vidusdaļas.

Liek pārmaiņus kreiso un tad labo strēmeli pāri vidum, veidojot rakstu.


 

Sakuļ olu un apsmērē strūdeli, kā arī apber ar tumšo cukuru un pārber ar smalki sagrieztiem pekanriekstiem.

Liek cepties cepeškrāsnī uz 30 min. 


 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!