Aitu gana pīrāgs

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Aitu gana pīrāgam

  • Dzeltenie kartupeļi
     1 kg
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Piens
     200 ml
  • Sviets
     100 ml
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiviņas
  • Burkāni
     2 gab.
  • Jēra maltā gaļa
     1 kg
  • Buljons vai baltvīns
     150 ml
  • Konservēta kukurūza
     100 g
  • Zaļie zirnīši
     100 g
  • Selerijas kāts
     1 gab.
  • Tomātu pasta
     50 g
  • Timiāns vai rozmarīns
      pēc garšas
  • Milti
      pēc garšas
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri kartupeļus ar visu mizu. 

Atsevišķā katliņā uzsildi pienu ar saldo krējumu, pieliec klāt sāli.

Izvārītos kartupeļus uzreiz nomizo, tad liec mikserī vai izmīci. Kartupeļiem pievieno klāt sviestu un savārīto pienu. 

Visu samaisi biezenī un pievieno sāli pēc garšas. 

Sīpolu un ķiploku sagriez smalkāk un liec uz karstas pannas apsautēties. 

Burkānus un selerijkātu sagriez mazos kubiņos, tad pievieno pannā pie apceptajiem sīpoliem. Pievieno arī tomātu pastu un visu apcep aptuveni 5 minūtes, uz vidēji lielas uguns. 

Pievieno klāt malto gaļu un garšaugus, visu apcep uz vidēji lielas uguns, aptuveni 10 minūtes. Pievieno klāt buljonu vai baltvīnu un liec zem vāka sutināties (aptuveni 30 minūtes). 

Pievieno klāt zaļos zirnīšus un kukurūzu, izmaisi un liec cepamtraukā visu masu. 

Pāri vienmērīgi pārklāj biezeni un liec krāsnī uz 10 minūtēm, 180 grādos.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!