Apelsīnu un kūpināta laša salāti

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Hokaido ķirbis, plānās daivās
     400
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20
  • Rozmarīna kāta lapiņa, smalki sakapāta
     1 gab.
  • Nomizots apelsīns, gabalos
     400
  • Auksti kūpināts lasis, gabalos
     400
  • Mazie romiešu salāti vai ledus salāti
     4 gab.
  • Svaigs fenhelis, plānās šķēlēs
     1 gab.
  • Redīsu dīgsti
     1 sauja
  • Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Mērcei

  • Extra virgin olīveļļas
     20
  • Dižonas sinepes
     1 TK
  • Citrona sula
     2 ĒK
  • Medus
     1 TK
  • Jūras sāls pēc un svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādus karstu.

Samaisi ķirbi ar rozmarīnu, eļļu, sāli un pipariem, un liec cepties uz apmēram 30 minūtēm, kamēr gatavs.

Tikmēr bļodā vai burciņā - sakratot, samaisi mērces sastāvdaļas.

Traukā liec salātlapas, uzlej mērci, pa virsu liec izcepto ķirbi, tad lasi, fenheli, apelsīnus un dīgstus. 

Pasniedz. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!