Aprikožu kūciņas

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei

  • Milti
     350 g
  • Sviests
     120 g
  • Auksts ūdens
     35 g
  • Pūdercukurs
     20 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Jūras sāls
      šķipsna

Sastāvdaļas karamelei

  • Cukurs
     300 g
  • Sviests, sagriezts gabaliņos
     100 g

Sastāvdaļas pildījumam

  • Aprikozes
     9 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardas mazās agrieztās kūciņas ar aprikozēm un karameli.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Bļodā izsijā miltus, pievieno sviestu, aukstu ūdeni, pūdercukuru, olas dzeltenumu un sāli, visu kārtīgi samīci un novieto vēsumā uz 30 minūtēm.

Katliņā ar biezu pamatni ieber cukuru un uz lēnas uguns kausē. Kad tas izkusis, pievieno sviestu un uzmanīgi maisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Tas jādara ļoti uzmanīgi, jo karamele ir ļoti karsta. Kad karamele gatava, lej to 6 tīrās, sausās formiņās (ap 8 cm diametrā).

Aprikozes nomazgā, izņem kauliņus un pārgriez uz pusēm. Liec aprikožu pusītes ar apaļo daļu uz leju virsū karamelei. Ņem mīklu un plānā kārtiņā pārklāj pāri aprikozēm.

Kūciņas cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes, tad izņem no krāsns un karstas apgriez otrādi uz šķīvja tā, lai aprikožu skaistās apaļās pusītes būtu uz augšu. Kūciņas var ēst gan karstas, gan atdzesētas. Ļoti labi klāt derēs saldējums.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Šokolādes braunijs

40min • Viegli

Siera kūka

2h 20min • Viegli

Gardēžu svētku kūka

1h 30min • Vidēji grūti

Vēja kūkas

50min • Vidēji grūti

Mango krēma deserts

40min • Vidēji grūti

Ābolu pīrāgs

1h 35min • Vidēji grūti
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.