Arbūza un prošuto salāti

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Mandeles, apgrauzdētas un sasmalcinātas
     2 ĒK
  • Piparmētru lapas, smalki sagrieztas
     15 g
  • Apelsīnu miziņa
     1/2 TK
  • Apelsīnu sula
     2 ĒK
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Sāls
     pēc garšas
  • Bezsēklu arbūzs
     1/2 gab.
  • Baltvīna etiķis
     2 ĒK
  • Prošuto
     60 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz pannas apcep mandeles, līdz tās ir zeltaini brūnas (apmēram 5 min).

Bļodā sajauc sasmalcinātas apceptās mandeles, sagrieztas piparmētru lapas, sarīvētu apelsīna miziņu, apelsīnu sulu, olīveļļu un sāli.

Lielā bļodā sagriež arbūzu kubiņos. 

Pievieno baltvīna etiķi un sāli un samaisa.

Salātus kārto uz šķīvja  – liek arbūzu, pievieno sagrieztu prošuto, pa virsu pārlej mandeļu mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!