Arbūzu un tomātu gaspačo ar garnelēm

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rimi arbūzs bez sēklām
     1 kg
  • Lieli tomāti
     2 gab.
  • Laima sula
     2 gab.
  • Nomizots lauku gurķis
     1 gab.
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Svaiga bazilika lapiņas
     1 sauja
  • Smalki sakapāts svaigs čili
     1/4 gab.
  • Sāls un pipari
     pēc garšas
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Vārītas, lobītas garneles
     200 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo arbūzu, 1/5 daļu sagriež kubiņos un liek traukos, kuros vēlāk pasniegs zupu.

Pārējo arbūza mīkstumu liek lielā traukā un pievieno lielos gabalos sagrieztas pārējās sastāvdaļas.

Sablendē, līdz veidojas biezzupas konsistence.

Pagaršo,ja vajag asumiņu, pieliek vēl čili. 

Zupai pievieno garneles un pasniedz ar arbūza gabaliņiem, lai sajustu gan saldu, gan nedaudz pikantu garšu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!