Auzu putra ar ābolu-apelsīnu mērci

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Putrai

  • Pilngraudu auzu pārslas
     160 g
  • Ūdens
     400 ml
  • Sāls
     1/2 TK
  • Piens
     400 ml

Mērcei

  • Apelsīns
     1 gab.
  • Ābols
     1 gab.
  • Malts kanēlis
     1/2 TK
  • Cukurs
     1 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Auzu pārslas vāri sālsūdenī 3 minūtes un atstāj uzbriest. 

Pa to laiku sagriez vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk. 

Liec katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru un kanēli un no apelsīna izspied sulu.

Vāri, līdz āboli mīksti. 

Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga. 

Pasniedz visu kopā siltu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!