Baisie Helovīnu našķi

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Šampinjonu acis

  • Sēnes
     500 g
  • Brī siers
     300 g
  • Melnās olīvas
      dekorēšanai
  • Saulē kaltēti tomāti
      dekorēšanai

Smīnošie pīrāgi

  • Kārtainā bezrauga mīkla
     1 paciņa
  • Šķiņķis
     10 šķēles
  • Holandes siers
     10 šķēles
  • Tomātu pasta
     10 TK

Saldsāļie zirnekļi

  • Maize
     20 šķēles
  • Zemesriekstu sviests
     10 TK
  • Zemeņu zapte
     10 TK
  • Sāļie salmiņi
     40 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

ŠAMPINJONU ACIS

Uzsildi krāsni līdz 180º C temperatūrai. 

Noskalo sēnes un izņem kātiņus.

Iekšā cepurītē ievieto gabaliņu brī siera.

Liec krāsnī cepties līdz siers ir izkusis. 

Tikmēr sagriež olīvas ripulīšos un kaltētos tomātus strēmelēs. 

Kad sēnes ir gatavas, uzliek olīvu pa vidu un pāris tomātu strēmeles, lai izskatās pēc nogurušiem acs āboliem.

SMĪNOŠIE PĪRĀGI

Uzsildi krāsni līdz 180º C temperatūrai. 

Mīklas plāksnīti pārgriež uz pusēm.

Uz vienas plāksnītes uzlikt gabalu siera, tad gabalu šķiņķa, tad uzliek vēl vienu mīkla plāksnīti.

No kvadrāta izgriež ķirbja formu, kā arī actiņas un degunu. Maliņas saspiež ciešāk kopā.

Olu sakuļ un ar to apsmērē augšpusi.

Liek cepties uz 15-20 min.

SALDSĀĻIE ZIRNEKĻI

No maizītēm ar krūzi izspiež apaļas formas.
Uz vienas maizītes uzsmērē zemesriekstu sviestu, uz otras zemeņu zapti. 
Liec uz zemesriekstu sviesta 4 salmiņu pusītes katrā pusē (kā zirnekļu kājiņas), tad pa virsu uzliek maizīti ar zemeņu zapti.

Virspusē iesprauž divas rozīnes šokolādē.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.