Baltā aukstā zupa

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     3 gab.
  • Olas
     4 gab.
  • Gurķi (vidēja izmēra)
     4 gab.
  • Redīsi
      8 gab.
  • Loki
      5 gab.
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Piparmētra
      1 zariņš
  • Paniņas
     1 L
  • Dižonas sinepes
     2 tējk.
  • Citronu sula
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Mikrozaļumi, sēklas
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Baltā aukstā zupa

Kartupeļus vāra, kamēr tie ir mīksti. Nokāš un atdzesē. Smalki sagriež.
Novāra olas un atdzesē. Nomizo un atdala baltumus no dzeltenuma. Dzeltenumus noliek malā. Baltumus sasmalcina un pievieno bļodā pie kartupeļiem.
Smalki sagriež gurķus, redīsus un visus zaļumus. Samaisa.
Traukā lej aukstas paniņas, pievieno sinepes, citronu sulu, sāli, piparus un olu dzeltenumus. Visu sasmalcina ar blenderi.
Šķīvī liek sagrieztos dārzeņus un olas. Pārlej ar sagatavotajām paniņām. Dekorē ar svaigiem garšaugiem vai mikrozaļumiem un sēklām.

Līdzīgas receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Ātrā frikadeļu zupa

1h 30min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sēnes sviestā

20min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Kartupeļi itāļu stilā

1h 30min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Pelmeņu zupa

30min • Viegli