Baltā aukstā zupa

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     3 gab.
  • Olas
     4 gab.
  • Gurķi (vidēja izmēra)
     4 gab.
  • Redīsi
      8 gab.
  • Loki
      5 gab.
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Piparmētra
      1 zariņš
  • Paniņas
     1 L
  • Dižonas sinepes
     2 tējk.
  • Citronu sula
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Mikrozaļumi, sēklas
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļus vāra, kamēr tie ir mīksti. Nokāš un atdzesē. Smalki sagriež.
Novāra olas un atdzesē. Nomizo un atdala baltumus no dzeltenuma. Dzeltenumus noliek malā. Baltumus sasmalcina un pievieno bļodā pie kartupeļiem.
Smalki sagriež gurķus, redīsus un visus zaļumus. Samaisa.
Traukā lej aukstas paniņas, pievieno sinepes, citronu sulu, sāli, piparus un olu dzeltenumus. Visu sasmalcina ar blenderi.
Šķīvī liek sagrieztos dārzeņus un olas. Pārlej ar sagatavotajām paniņām. Dekorē ar svaigiem garšaugiem vai mikrozaļumiem un sēklām.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaspačo

15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Humuss un tabulē

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kāpostu zupa

45min • Vidēji grūti