Baltā aukstā zupa

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     3 gab.
  • Olas
     4 gab.
  • Gurķi (vidēja izmēra)
     4 gab.
  • Redīsi
      8 gab.
  • Loki
      5 gab.
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Piparmētra
      1 zariņš
  • Paniņas
     1 L
  • Dižonas sinepes
     2 tējk.
  • Citronu sula
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Mikrozaļumi, sēklas
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļus vāra, kamēr tie ir mīksti. Nokāš un atdzesē. Smalki sagriež.
Novāra olas un atdzesē. Nomizo un atdala baltumus no dzeltenuma. Dzeltenumus noliek malā. Baltumus sasmalcina un pievieno bļodā pie kartupeļiem.
Smalki sagriež gurķus, redīsus un visus zaļumus. Samaisa.
Traukā lej aukstas paniņas, pievieno sinepes, citronu sulu, sāli, piparus un olu dzeltenumus. Visu sasmalcina ar blenderi.
Šķīvī liek sagrieztos dārzeņus un olas. Pārlej ar sagatavotajām paniņām. Dekorē ar svaigiem garšaugiem vai mikrozaļumiem un sēklām.

Saistītās receptes

Kāpostu zupa

45min • Vidēji grūti

Tomātu zupa

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa gaļas zupa ar alu

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzelteno lēcu biezzupa

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes