Balto sparģeļu uzkoda

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Mandeļu skaidiņas
     40 g
  • Ķelmēnu rudzu maize
     2 šķēles
  • Eko ķiploks, izspiests caur ķiplokspiedi
     1 daiviņa
  • Olas, novārītas, tikai dzeltenumi
     4 gab.
  • Baltie Rimi sperģeļi, nomizoti
     2 pakas
  • Hollandaise mērce
     4 ĒK
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz karstas pannas liec mandeļu skaidiņas un maisot nedaudz apcep kamēr zeltainas, ieber traukā.

Tikmēr blenderī liec maizi un sablendē rupjās drupačās.

Uz tās pašas karstās pannas liec cepties maizi, kamēr viegli kraukšķīga (ik pa laikam pamaisi). Izņem ārā, pieliec ķiploku un iemasē ar pirkstiem.

Paralēli novāri olas, lai tās ir cietas (ap 5-6 minūtes no brīža, kad ūdens sāk burbuļot).

Atdzesē aukstā ūdenī.

Pārgriez uz pusēm vertikāli un ar mazo karotīti izņem dzeltenumu.

Uzvāri ūdeni, un, kad tas sāk burbuļot, pieliec tējkaroti sāls un liec iekšā sparģeļus.

Pavāri 2 minūtes, izcel ārā ar putu karoti un uzreiz liec ledusaukstā ūdenī.

 

Liec traukā sparģeļus, pa virsu liec hollandaise mērci, uzber rupjmaizes drupačas, olas dzeltenumus un mandeļu skaidiņas. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!