Banānu mafini

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Pekanrieksti
     100
  • Milti
     230
  • Cukurs
     150
  • Cepamais pulveris
     1 TK
  • Cepamā soda
     1/2 TK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Kanēlis
     1 TK
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     115
  • Banāni
     300

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem

 

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru, izbārsta riekstus un cep 8 minūtes

 

Riekstiem ļauj atdzist un sagriež tos smalkākos gabalos

 

Lielā bļodā samaisa cukuru, miltus, cepamo pulveri un sodu, sāli, kanēli, vaniļas cukuru un sagrieztos riekstus

 

Visu kārtīgi samaisa

 

Citā bļodā iesit olas un tās nedaudz sakuļ

 

Pievieno izkausētu sviestu, sastampātus banānus un visu samaisa

Masu lej sauso sastāvdaļu bļodā un iemaisa, līdz tā kļūst vienmērīga

 

Mīklu sadala mafinu formiņās un liek cepties 20-25 minūtes

 

Ar koka kociņu pārbauda mafina gatavību – ja tam nepielīp mīkla, mafini ir gatavi

 

Pasniedz siltus

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!