Banānu mafini

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Pekanrieksti
     100 g
  • Milti
     230 g
  • Cukurs
     150 g
  • Cepamais pulveris
     1 TK
  • Cepamā soda
     1/2 TK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Kanēlis
     1 TK
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     115 g
  • Banāni
     300 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru, izbārsta riekstus un cep 8 minūtes.

Riekstiem ļauj atdzist un sagriež tos smalkākos gabalos.

Lielā bļodā samaisa cukuru, miltus, cepamo pulveri un sodu, sāli, kanēli, vaniļas cukuru un sagrieztos riekstus.

Visu kārtīgi samaisa.

Citā bļodā iesit olas un tās nedaudz sakuļ.

Pievieno izkausētu sviestu, sastampātus banānus un visu samaisa.

Masu lej sauso sastāvdaļu bļodā un iemaisa, līdz tā kļūst vienmērīga.

Mīklu sadala mafinu formiņās un liek cepties 20-25 minūtes.

Ar koka kociņu pārbauda mafina gatavību – ja tam nepielīp mīkla, mafini ir gatavi.

Pasniedz siltus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!