Bekonā ietītas cūkas lāpstiņas cepetis ar krāsnī ceptām saknēm

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 1h 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kūpināts bekons
     100 g
  • Cūkas lāpstiņa bez kaula
     1 kg
  • Jūras sāls gaļai
     1 TK
  • Svaigi malti melnie pipari
     2 ĒK
  • Medus
     1 ĒK
  • Krāsainie burkāni
     1 kg
  • Kālis
     1 gab.
  • Rimi vīnogu kauliņu eļļa
     3 ĒK
  • Jūras sāls dārzeņiem
     1/2 TK
  • Citrona miziņa, smalki sarīvēta
     1 gab.
  • Rozmarīna zariņš
     2 gab.
  • Ķiploks
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garšo pēc svētkiem!

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Cūkas lāpstiņas gaļas gabalu ierīvē ar sāli, pipariem un medu.

Uz darba virsmas izklāj folijas loksni. Uz folijas izveido bekona „paklāju” tik garu un platu, lai varētu ierullēt cūkas lāpstiņas gabalu. Ietin gaļu bekonā un folijā. Liec čuguna katlā ar vāku, pielej 200 ml ūdens un cep krāsnī 1,5 h.

Pa to laiku sagatavo saknes. Notīri vai vienkārši nomazgā burkānus un kāli un sagriez mazākos, vienādos gabalos. Ieber cepamajā pannā, pielej eļļu, pārkaisi ar sāli un pievieno rozmarīnu un ķiploku ar visu mizu. Dārzeņus liec cepties

40 minūtes pirms cepeša gatavošanas beigām, lai visu pagatavotu kopā. Izņem no krāsns un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.